Времето и смъртта са на пауза за хората, поставени в криокамерите на Фондацията за удължаване на

...
Времето и смъртта са на пауза за хората, поставени в криокамерите на Фондацията за удължаване на
Коментари Харесай

Замразяват хора, за да ги съживят в бъдеще

Времето и гибелта са " на пауза ” за хората, поставени в криокамерите на Фондацията за удължаване на живота Alcor - компания от Аризона, която специализира в областта на криоконсервацията.

" Имаме 199 пациенти и съвсем 100 домашни любимци, за които се грижим. Важно е да отбележим, че всички те са клинично мъртви. Телата им са криоконсервирани ”, прецизира някогашният изпълнителен шеф Макс Мор, представен от NOVA.

Целта е пациентите, както ги наричат в Alcor, да бъдат съживени в бъдеще, когато технологиите ще са задоволително напреднали и ще има лечение за болестите им.

Мор изясни и процедурата по криоконсервация. " След като човек е обявен за клинично мъртъв, тялото му се реалокира във вана с лед и му се слага апарат за изкуствено дишане. След това се преливат химикали, които предотвратяват увреждането на клетките и тъканите ”.

След това телата се поставят в криокамери, където на процедура не се замразяват, а в действителност се превръщат в  " стъклени блокове ”, които задържат клетките на място. Процедурата се извършва в течен азот при температура от минус 110 градуса по Целзий.

" В криокамерите няма никаква биологична или неврологична интензивност. Това в действителност е и задачата – няма значение дали ще си вътре един ден или 100 години. След като излезеш, ще си същият човек ”, акцентира Мор.

От Alcor обаче са безапелационни, че няма гаранции дали технологията ще напредне задоволително, за да може процедурата по съживяване да бъде осъществена.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР